Відповідно до абзацу першого пп. 298.1.2 ст. 298 ПКУ зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

13 серпня 2020 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів» № 817-IX, який Верховна Рада ухвалила 21 липня 2020 року. Зазначимо, документ було офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 12 серпня.

П'ятниця, 14 серпня 2020 06:57

ДПС отримала нові повноваження

29 липня 2020 року вступили в силу зміни, внесені постановою КМУ № 643 "Про внесення змін до Положення про Державну податкову службу України", якою відкориговано норми постанови Кабміну № 227.

12 серпня Кабінет Міністрів України прийняв розроблену Фондом державного майна України Постанову "Про затвердження примірних договорів оренди державного майна". 

У разі недотримання передбачених законодавством вимог при оформленні скарг у сфері державної рестрації, Колегія з розгляду скарг може відмовити  у розгляді цих скарг по суті. 

Сторінка 1 із 185