Print this page

Які транспортні засоби потрібно відображати в Декларації?

лютого 26, 2019

Варто знати, що на відміну від іншого цінного рухомого майна, відомості про транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми зазначаються суб’єктом декларування, незалежно від їх вартості. 

Більше того, для цілей декларування під транспортними засобами мається на увазі не лише легкові та вантажні автомобілі, а й інші самохідні машини і механізми, такі як автобуси, самохідні машини, сконструйовані на шасі автомобілів, мотоцикли усіх типів, марок і моделей, причепи, напівпричепи, мотоколяски, сільськогосподарська техніка, водні та повітряні судна. 

Нюанси декларування таких засобів нагадали в Управлінні Держпраці у Хмельницькій області. 

Так, якщо транспортний засіб належить суб’єкту декларування на праві користування на підставі довіреності, а інформація про власника транспортного засобу йому не відома, то при заповненні відповідних полів декларації слід обрати помітку «Не відомо». 

Винятком є лише поля «Прізвище», «Ім’я» та «По батькові (за наявності)» власника такого майна, заповнення яких є обов'язковим.

Зазначимо, що невідому Вам інформацію про власників транспортних засобів можна отримати у відкритому Єдиному державному реєстрі Міністерства внутрішніх справ стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників.

Прочитано 1444 разів