Print this page

Оновлено порядок повернення надміру сплачених сум митних платежів

квітня 09, 2019

Міністерство фінансів України внесло зміни до Порядку повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів.

Ними передбачено процедуру повернення коштів авансових платежів (передоплати) з депозитного рахунку 3734, відкритого в Казначействі на ім'я ДФС.

Так, для того, щоб повернути кошти авансових платежів (передоплати), платник податків має подати до ДФС письмову заяву довільної форми, підписану платником податків та головним бухгалтером (за наявності), або за допомогою засобів електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб.

Зверніть увагу, подати таку заяву можна протягом 3 років (1095 днів) з дня внесення авансових платежів (передоплати) на депозитний рахунок 3734 ДФС.

ДФС у термін не більше 8 робочих днів перевіряє наявність коштів на депозитному рахунку, резервує заявлені до повернення суми коштів та оформлює висновок про повернення коштів авансових платежів (передоплати) з депозитного рахунку 3734 ДФС.

Відповідна процедура передбачена наказом Мінфіну від 22 лютого 2019 року № 80, який набирає чинності з дня його офіційного опублікування.  

Прочитано 838 разів