У Києві презентували третій номер журналу "Україна-Китай"

3nomer-2

12 грудня компанія «Ти і право» спільно з Українською асоціацією китаєзнавців та за участі посольства КНР презентували третій випуск журналу «Україна-Китай». Номер присвячено форуму стратегічного партнерства «Один пояс, один шлях».

Як зазначив президент Української асоціації китаєзнавців, головний редактор журналу Віктор Кіктенко, цього року відбулися важливі події для розвитку українсько-китайського партнерства.

«У травні цього року була зустріч високого рівня, присвячена стратегічному проекту «Один пояс, один шлях» у Пекіні, і, на мій погляд, велика за значенням подія - XIX з'їзд Комуністичної партії Китаю, який показав плани і проекти будівництва соціалізму з китайською специфікою в нову епоху» - повідомив Віктор Кіктенко.

За його словами, Китай фактично став драйвером глобалізації, і події, які відбуваються в ньому, впливають нині на увесь світ.

3nomer 3

Перший секретар посольства Китаю в Україні Чжан І підкреслив, що в даному виданні журналу добре окреслені перспективи взаємовигідного українсько-китайського партнерства.

«Я хотів би порадити всім читачам ознайомитися з доповіддю голови КНР пана Сі Цзінь Піна і прем'єр-міністра Лі Кецяна під час літнього та зимового економічних форумів у Давосі. Ці доповіді відображають бачення уряду Китаю про подальший розвиток другої економіки світу, а також про можливі виклики, які стосуються не тільки Китаю, а й всіх країн світу, а також векторів розвитку зовнішньої політики і економіки Китаю, їх погляду на розвиток суспільства в глобальному плані», - наголосив Чжан І.

3nomer

Вікторія Ліснича, співзасновниця компанії «Ти і право» та журналу «Україна-Китай», вказала на те, що в України є можливості стати великим стратегічним партнером Китаю, й тісна економічна співпраця дозволить реалізувати успішні проекти.

«Впевнена, що за кілька років Україна буде великим стратегічним партнером для Китаю. На сьогодні ми бачимо, що Китай не тільки словами, а й ділом виходить на ринок України. Сектор інфраструктури, сектор АПК та сектор енергетики є найбільш розвиненими в цьому напрямі», - зазначила пані Ліснича.

Також Вікторія Ліснича зазначила про важливість на сьогоднішній день розробки хорошої законодавчої бази в підході до інвестиційних стосунків двох країн. Спільна робота в цьому напрямку відкриє більші можливості та дозволить побачити великі результати співробітництва між державами у майбутньому.

ukraine-china-n9-cover

Детальніше ознайомитись з особливостями та перспективами українсько-китайських відносин можна у PDF-версії журналу, яка доступна для завантаження за посиланням.

Прочитано 2745 разів