Наслідки у разі несплати, неповної або несвоєчасної сплати ЄСВ (ІНФОГРАФІКА)

Якщо фіскальний орган виявить не нараховані або не сплачені платником суми ЄСВвін обчислить суми ЄСВ, що зазначаються у вимозі про сплату боргу (недоїмки), та застосує до такого платника штрафні санкції у порядку і розмірах, визначених розд. VII Інструкції № 449.

Ось вони: 

ЄСВ

Рішення про нарахування пені та застосування штрафів, передбачених, зокрема, пп. 2 та 5 розд. VІІ Інструкції № 449, приймається за встановленою формою у двох примірниках. Один – лишеється в фіскальному органі, а другий – надсилається  протягом 3 робочих днів із дня винесення рішення платнику у порядку, встановленому для надсилання вимог, або вручається під підпис керівнику або головному бухгалтеру платника, банку чи фізичній особі – платнику ЄСВ.

Рішення про нарахування пені та застосування штрафів вважається надісланим (врученим) юридичній особі або відокремленому підрозділу, якщо його передано службовій особі такого платника єдиного внеску під підпис або надіслано листом з повідомленням про вручення. Рішення про застосування штрафів вважається надісланим (врученим) фізичній особі, якщо його вручено особисто такій фізичній особі або її законному представникові чи надіслано листом на її адресу за місцем проживання або останнього відомого її місця перебування з повідомленням про вручення.

Прочитано 536 разів