Працівникам хочуть забезпечити право на приватність

При укладенні, зміні та припиненні трудового договору працівникам гарантуватимуть право на приватність щодо їх особистого та сімейного життя. Відповідні зміни до КЗпП  були запропоновані 18 вересня 2018 року проектом Закону №9093 щодо посилення гарантій захисту прав працівника.

pryjom-na-robotuЯк пояснюють ініціатори законопроекту, нестача робочих місць призводить до того, що роботодавець перебуває у більш вигідному становищі відносно працівника. Непоодинокими є випадки, коли при вирішенні питання найму працівника, зокрема жінки, роботодавець досліджує не лише її професійні знання, навички та кар'єрні плани, але і цікавиться її особистим життям, наприклад, щодо планів у найближчому майбутньому зареєструвати шлюбні відносини та/або народити дитину, що впливає на остаточне рішення роботодавця щодо найму особи на роботу чи відмови. Більше того, частими є випадки відмови у прийнятті на роботу вагітних жінок через небажання в подальшому здійснювати соціальні виплати щодо народження дитини та надання декретної відпустки.

Зазначені факти відповідно до міжнародної практики є ні чим іншим, як втручанням у приватне життя зазначених осіб та дискримінацією. Проект закону №9093 передбачає внесення змін до ст. 25 КЗпП, якими встановлюється перелік відомостей, які заборонено роботодавцям вимагати від працівників та осіб, які поступають на роботу.

До таких відомостей належить інформація про:

- приватне життя співробітників та їхні особисті плани на майбутнє,

- членство у профспілках,

- релігійні переконання,

- стан здоров’я, окрім випадків, передбачених законодавством,

- розмір заробітної плати на попередньому місці роботи.

У випадку, якщо роботодавець таки вимагає надати подібну інформацію, працівники, або особи, які поступають на роботу, можуть на законних підставах відмовити у її наданні або надати недостовірну інформацію, що не може стати підставою для відмови у прийнятті на роботу або підставою для звільнення особи в подальшому з посади та притягнення такого працівника до відповідальності.

Водночас, до інформації, яка не порушує права на приватність автори законопроекту віднесли наступні відомості:

- про сімейний стан;

- вік;

- перебування на навчанні у закладах освіти (у тому числі про форму навчання);

- рекомендації з попереднього місця роботи.

Якщо закон приймуть, він набере чинності від дня, наступного за днем його опублікування. Станом на 1 жовтня закон не прийнято. 

Прочитано 524 разів