Українцям стала доступною онлайн-реєстрація SIM-карток

Абоненти, які користуються мобільним зв’язком в Україні, тепер можуть зареєструватися у оператора, подавши електронну чи письмову заявку. Це правило поширюється на всіх абонентів, у т. ч. які користуються зв’язком за передплатою. Набуло чинності відповідне рішення НКРЗІ від 28 листопада 2017 року № 607.

Що це може дати абонентові?

По-перше, після реєстрації він тримає право на отримання від оператора усієї інформації про надання йому телекомунікаційних послуг. Відомості про абонента (контактний телефон, ПІБ) можуть бути розміщені в телефонних довідниках та базах інформаційно-довідкових служб, однак лише якщо абонент дав згоду на публікацію таких відомостей.

Крім того, вони зможуть зберегти свій номер навіть перейшовши на іншого оператора – з 1 травня 2019 року. Нагадаємо, саме тоді в Україні запроваджується послуга перенесення номеру - для зареєстрованих абонентів та абонентів за контрактом.

Як зареєструвати SIM-картку?

Варіант 1.  Подання заяви у письмовій формі. Для цього разом із заявою у відділенні оператора мобільного зв’язку потрібно пред'явити документ, що посвідчує особу. Далі знадобиться надати для перевірки Вашу SIM- карта (USIM-карту або R-UIM-карту) чи озвучити одноразовий пароль, направлений оператором, провайдером телекомунікацій на абонентський номер.

Варіант 2. Подання заяви онлайн. Для цього, необхідно заповнити шаблон заяви в особистому кабінеті на сайті оператора чи в мобільному додатку. Тут може знадобитися пройти ідентифікацію з використанням ЕЦП або ВankID.

Які відомості буде містити заява?

для фізосіб - ПІБ, дані щодо реєстрації місця проживання, серію та номер паспорта (або ідентифікаційний номер), абонентський номер чи IMEI-код телефону чи особовий рахунок абонента (для контрактників).

для юросіб - найменування, місцезнаходження, код ЄДРПОУ, абонентський номер яи IMEI-код телефону чи особовий рахунок абонента.

Скільки коштує та триває рестрація?

Після отримання заяви протягом одного робочого дня уся інформація буде внесена у базу даних, а абонент отримає повідомлення про проведену реєстрацію. Реєстрація абонента здійснюється безкоштовно.

Прочитано 800 разів