Електронний кабінет водія в дії

В Україні запустили Електронний кабінет водія: відтепер кожен може дізнатися актуальну інформацію про власні авто, посвідчення водія, крім того - перевірити й оплатити адміністративні правопорушення. Про це розповіло Державне агентство з питань електронного урядування України.

Раніше, наприклад, актуальну інформацію про транспортний засіб та посвідчення водія можна було дізнатись лише після особистого звернення громадян (за особистої присутності). А інформація про штрафи – надходила поштою за кілька днів після скоєння правопорушення.

Відтепер водії можуть отримати такі послуги онлайн. Новий електронний сервіс вже доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та у розділі «Електронні послуги» на Урядовому порталі kmu.gov.ua. Щоб зайти в особистий е-Кабінет, необхідно мати цифровий підпис, BankID або MobileID.

e kabinet vodija

Серед доступних послуг можна скористатись наступними:

- переглянути інформацію про свої посвідчення водія (національне та міжнародне);

- дізнатися всю актуальну інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історії авто);

- перевірити, чи накладені обтяження на ТЗ;

- оперативно одержати повну інформацію про адмінпорушення та сплатити накладені штрафи.

Крім того, якщо власник авто хоче замовити індивідуальний номерний знак, - тут, в Електронному кабінеті водія, можна перевірити, чи обраний знак вільний у даному регіоні, та одразу замовити макет.

Також, в е-Кабінеті доступна послуга із запису в електронну чергу до СЦ МВС, за допомогою якої можна обрати зручні дату й час.

Зазначимо, відтепер можливо перевірити будь-який транспортний засіб за VIN-кодом, що зручно під час купівлі-продажу авто. Так, безкоштовно можна дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики.

Крім того, користувачі Е-кабінету можуть дізнатись інформацію про кількість попередніх власників, участь авто у ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування тощо. Щоправда, ця послуга платна – біля 45 грн.

Прочитано 1780 разів