Затверджено нову форму бланка фінансової гарантії

5 лютого в Мін'юсті зареєстровано наказ Мінфіну  № 4 "Про затвердження форми бланка фінансової гарантії". Зазначимо, встановлення Мінфіном форми бланка фінансової гарантії передбачено част. 3 ст. 311 Митного кодексу України. 

Раніше форма бланка фінансової гарантії зазначалась в кожній окремій угоді з гарантом, укладеній згідно з частиною другою статті 307 МК України.

У затвердженій уніфікованій формі встановлено перелік відомостей, що вносяться до гарантійного документа. 

Фінансова гарантія, що надається у вигляді документа, є безвідкличним зобов'язанням гаранта, внесеного до реєстру гарантів, виплатити на вимогу органу доходів і зборів кошти в межах певної суми у разі невиконання забезпечених цією гарантією зобов'язань із сплати митних платежів.

Прийняття наказу дасть змогу систематизувати питання взаємодії органів доходів і зборів, гарантів та осіб, відповідальних за сплату митних платежів, оскільки встановлюється єдиний перелік відомостей, що вносяться до гарантійного документа.

Затвердження єдиної уніфікованої форми бланка фінансової гарантії сприятиме забезпеченню належного контролю за процедурою гарантування на митній території України.

Ознайомитись з новою формою можна за посиланням

Прочитано 839 разів