Відсьогодні індивідуальні номерні знаки на авто можна замовити онлайн

З 24 квітня українці можуть замовити та оплатити виготовлення індивідуального номерного знаку онлайн через «Електронний кабінет водія». 

Нагадаємо, доступ до е-Кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID. Як їх отримати - ми розповідали у матеріалі: Як отримати електронний цифровий підпис?

Онлайн-сервіс для замовлення автономерів доступний на сайті e-driver.hsc.gov.uaта на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». 

У розділі «Замовлення ІНЗ» потрібно підібрати індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність та зовнішній вигляд. Далі система автоматично розрахує вартість замовлення ІНЗ.

Користувач також має обрати один серед двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення «Нова пошта» (вартість фіксована – 500 грн.) або можливість самостійно забрати виготовлені номери у Головному сервісному центрі МВС у Києві (безкоштовно).

Наступний етап – автоматичне формування заяви на отримання ІНЗ, яку користувач повинен підписати за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП). 

Завершальний етап – оплата ІНЗ.

Після отримання ІНЗ власник зобов‘язаний в 10-денний термін перереєструвати ТЗ в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Під час перереєстрації ТЗ в свідоцтво про реєстрацію вноситься примітка стосовно наявності ІНЗ.

Для довідки: За одним транспортним засобом може бути закріплений лише один ІНЗ; його можливо замовити лише як додаток до, але не замість державного номерного знаку, що видається власнику під час реєстрації ТЗ.

Прочитано 1419 разів