В Україні хочуть підвищити граничні обсяги доходів для ФОП

Станом на 1 лютого 2019 року на обліку в Україні перебувало 1,8 млн. фізичних осіб підприємців (ФОП), з них 1,3 млн - платників єдиного податку. При цьому вони збільшили платежі до бюджету. Так, за даними ДФС, за 2018 рік ФОПи збільшили сплату єдиного соціального внеску на 38% - з 14 млрд до 19,6 млрд грн.

З метою лібералізації законодавства та підтримки малого та середнього бізнесу, у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2338 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо заходів з детінізації обігу товарів і послуг», яким пропонується вдосконалити систему спрощеного оподаткування для ФОП.

Цей законопроект вносить зміни до Податкового кодексу України. Ними передбачено:

- збільшити граничні обсяги доходу для:

  • першої групи - з 0,3 до 1 млн грн на рік;
  • другої групи - з 1,5 млн грн до 5 млн грн на рік;
  • третьої групи - з 5 млн грн до 10 млн грн на рік;

- встановити нульову ставку для першої групи платників єдиного податку щодо діяльності з надання побутових послуг населенню.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, прийняття законопроекту допоможе лібералізувати умови віднесення фізичних осіб-підприємців до першої, другої та третьої груп спрощеної системи оподаткування, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, зростанню конкурентоспроможності та якості товарів і послуг, підвищить інвестиційну привабливість України.

Прочитано 444 разів