Вихід українців з карантину: уряд анонсував стратегію

Карантин планують подовжити до травня. З того ж часу очікується послаблення карантинного режиму.

Про це під час прямої ютуб-трансляции повідомив віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Точно буде подовження карантину до початку травня. І вже з початку травня буде поетапне послаблення карантинних заходів. Швидше за все почнуть працювати магазини з певною квадратурою, почне їздити певний транспорт", -  зазначив Михайло Федоров.

Як він поінформував, рішення про подовження карантину надалі залежатиме від зібраних аналітичних даних про захворювання коронавірусом у країні.

Разом з тим, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оприлюднив напрацювання стратегії виходу з карантину.

Очільник Уряду вкотре наголосив, що Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти вдома. Проте наразі перед країною постали надзвичайно важкі і серйозні виклики. І ніхто зараз не може спрогнозувати майбутнє. Водночас зараз найголовніше – це побороти і приборкати коронавірус.

За його словами, лише після того, як динаміка почне знижуватися, держава розпочне вихід з карантину, але за нових соціальних стандартів життя. Уряд зараз фактично цілодобово працює над відповідною стратегією.

За словами Дениса Шмигаля, цей план включає в себе завершення навчального року 2019/2020, відновлення роботи громадського транспорту, але за новими правилами, вільне відвідування зон відпочинку тощо. Проте масочний режим буде тривати.

Прочитано 672 разів