Укладення трудових договорів з працівниками – обов’язкова умова ліцензії для забудовників об`єктів із середнім та значними наслідками

На підставі наказу ДАБІ було здійснено планову перевірку дотримання ТОВ ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництваоб’єктів, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів із середніми та значними наслідками, про що було складено акт перевірки.

В акті перевірки було зазначено, що ліцензіатом, зокрема, не було в повному обсязі підтверджено працевлаштування ряду робітників, не надано наказ про затвердження штатного розпису, трудові договори з усіма найманими працівниками також не були надані. Зважаючи на ці та інші порушення, ліцензію ТОВ було скасовано, відповідно до приписів абз. 5 та 10 п. 21 Порядку ліцензування господарської діяльності, пов`язаної із створенням об`єктів архітектури.

Не погоджуючись з відповідним наказом ДАБІ, ТОВ звернулось до суду з адміністративним позовом.

Окружний адміністративний суд, з яким погодився й апеляційний суд, у задоволенні позову відмовив.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду підтримав такі рішення судів. При цьому, він керувався наступним:

  1. Наявність саме трудових договорів є організаційною вимогою для отримання ліцензії. Відтак, у відповідача були наявні підстави для анулювання ліцензії, оскільки позивачем у відомість, яка є додатком до Ліцензійних умов були внесені недостовірні відомості щодо наявності трудових угод з робітниками, як документів, які підтверджують трудові відносини; по-друге, відсутність у позивача укладених трудових договорів з усіма найманими працівниками свідчить про неможливість позивача забезпечити виконання ліцензійних умов.
  2. Саме у зв`язку із специфічністю діяльності суб`єкта господарювання з будівництваIV і V категорій складності законодавцем і встановлені такі вимоги до працевлаштування працівників.. Відповідно до пп. 2 ч.9 ст. 9 Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності» вимоги ліцензійних умов до суб`єкта господарювання мають бути обумовлені особливостями провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, та включають кадрові вимоги щодо даних про наявність трудових договорів з усіма найманими працівниками. У п.5 вказаних Ліцензійних умов визначено, що здобувач ліцензії подає органові ліцензування заяву про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів із середніми наслідками або із середніми та значними наслідками. До заяви додаються відомості про виробничо-технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва. Пп. 1 п. 8 Ліцензійних умов встановлені організаційні вимоги, необхідні для отримання ліцензії, зокрема, наявність укладених трудових договорів з усіма найманими працівниками.
  3. Водночас ВС/КАСвідхилив як необґрунтовані посилання позивача на те, що під термін «трудова угода», малися на увазі цивільно-правові угоди, оскільки поняття трудової угоди і цивільно-правової угоди є різними за правовим регулюванням і за своєю суттю і не можуть бути ототожнені.

Постанова ВС/КАС від 8 квітня 2020 року у справі № 808/2508/17 доступна за посиланням.

Прочитано 646 разів