Мін'юст оновить ЄДР та ліквідує державних нотаріусів

Незабаром запрацює повністю новий Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

 Про це зазначив Міністр юстиції України Денис Малюська, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

За словами Міністра, відбувається впровадження нового програмного забезпечення у роботу реєстрів. Станом на сьогодні всі реєстри, які перебувають у відомстві Мін’юсту, а їх налічується біля 30, знаходяться у державній власності, адмініструються державним підприємством "НАІС" і мають міцний ступінь захисту, що унеможливлює їхній злам з боку хакерів. 

"На кінець червня ми плануємо запустити новий ЄДР з новими сервісами: швидкий, структурований та ще більш захищений", - повідомив Денис Малюська.

Очільник відомства також зазначив, що Мін’юст розробив законопроект, який передбачає ліквідацію протягом двох років державних нотконтор. При цьому розроблено механізм, який дозволить громадянам отримати послуги за соціальними цінами.

"Приватні нотаріуси будуть надавати окремі послуги незахищеним категоріям населення за зниженими цінами. Тобто ті послуги, які ці люди отримують зараз у державних нотаріусів, можна буде отримати за таку ж ціну у приватних. Цей механізм буде відрегульовано і запроваджено додаткові стимули. Людям не потрібно буде займати чергу о 5-й годині ранку, аби потрапити до нотаріуса", - розповів Денис Малюська.

Він підкреслив, що цей концепт погоджено з Нотаріальною палатою, та розроблено механізм компенсації.

Прочитано 688 разів