Електронний облік трудової діяльності: нюанси урядового законопроекту

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 3623, який скасовує трудові книжки в паперовому вигляді із перенесенням усієї інформації про трудову діяльність в електронний вигляд.

Проектом акту, зокрема, передбачається установити п’ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника (протягом цього періоду застосовуватиметься як паперова трудова книжка, так й електронна форма уже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність працівника з Державного реєстру).

Це означає, що при працевлаштуванні потрібно буде подавати трудову книжку у разі наявності або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

У день звільнення роботодавець зобов’язаний буде видати працівнику копію наказу (розпорядження) про звільнення. Утім, допоки трудові книжки не відсканують і не повернуть працівникам, залишається обов’язок видати в день звільнення належно оформлену трудову книжку.

Внесення відомостей про трудову діяльність до Державного реєстру через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді сканованих або оцифрованих копій, передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо), здійснюється працівником і роботодавцем із обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Так, роботодавець зобов’язаний буде протягом п’яти років передати скан-копії трудових книжок на портал ПФУ та повернути трудові книжки працівникам. Надалі трудова книжка зберігатиметься у працівника вдома. На вимогу працівника, роботодавець зобов’язаний буде вносити до трудових книжок записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення. Записи про нагородження та заохочення в трудову книжку більше не вноситимуть.

Також Законопроект № 3623 передбачає, що пенсії нараховуватимуть автоматично (без особистого звернення особи) зі збереженням за особою права відстрочення виходу на пенсію. Як тільки застрахована особа досягне пенсійного віку, визначеного статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», працівник ПФУ:

  • перевірить за інформацією в Реєстрі, чи має застрахована особа страховий стаж, для призначення пенсії;
  • якщо стажу достатньо, пенсію нарахують з наступного дня після досягнення пенсійного віку. Якщо протягом трьох місяців особа не надасть інформацію, куда ПФУ має перераховувати пенсію, у т. ч. через портал ПФУ, вважатимуть, що особа бажає оформити пенсію пізніше;
  • якщо стажу недостатньо, ПФУ надішле повідомлення, в т. ч. через портал ПФУ, з пропозицією надати документи для включення в страховий стаж періодів трудової діяльності чи навчання, про які відсутня інформація в Реєстрі. Якщо протягом трьох місяців ПФУ не отримає відповіді, вважатимуть, що особа бажає оформити пенсію пізніше.

Якщо особа перенесе дату призначення пенсії та продовжить працювати, розмір пенсії в майбутньому підвищуватимуть на 0,5—0,75%.

Зазначимо, у разі прийняття ВРУ цей Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування (крім пункту 4 цього розділу, який набере чинності з дня опублікування Закону).

Прочитано 803 разів