З 1 серпня додаток "РРО в смартфоні" буде доступний для повноцінного використання

Мінфін спільно з ДПС завершують підготовку до повноцінного запуску безкоштовного фіскального додатка для програмного РРО.

Вже з 1 серпня 2020 року продукт буде доступний для повноцінного використання на безоплатній основі для всіх охочих.

Зверніть увагу, обов'язковим використання програмного РРО (для певних видів діяльності ІІ - IV груп фізосіб-підприємців) стане з 1 січня 2021 року.

Своєю чергою, споживачі за лічені хвилини зможуть перевірити наявність виданого чеку в базі даних ДПС. У разі його відсутності та видачі чеку з порушенням законодавства покупець матиме право на відшкодування частини витрат на придбання товару.

Нагадуємо, що запровадження програмного РРО передбачено Законом № 128-IX «Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг".

Цей програмний продукт розроблявся з нуля і фактично є набуттям українських розробників. Модель не є остаточною версією і буде доопрацьована у вигляді фінального продукту після тестового періоду.

Запуск продукту повинен був розпочатись ще 19 квітня 2020 року, проте у зв'язку з карантинними заходами цей термін було перенесено. Це надало змогу доопрацювати інтерфейс програмного забезпечення, зокрема роботи в режимі офлайн.

Прочитано 684 разів