До відома нотаріусів: стягнення плати за користування реєстрами

Нотаріальна палата України підготувала інформаційний лист щодо розмірів плати за дії у Спадковому реєстрі, Єдиному реєстрі довіреностей, Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, окремі питання справляння адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

З Інформаційним листом можна ознайомитися на «Нотаріальній платформі» у розділі «Єдина нотаріальна практика» («Інформаційні листи НПУ»).

Для використання нотаріусами в роботі ним надано інформацію про:

- тарифи та особливості плати за користування Спадковим реєстром (встановлені Положенням про Спадковий реєстр);

- тарифи та особливості плати за користування Єдиним реєстром довіреностей (визначені Положенням про Єдиний реєстр довіреностей);

- розміри плати за внесення до Державного реєстру обтяжень рухомого майна запису, а також змін і додаткових відомостей до запису та надання інформації із зазначеного Реєстру, що зараховуються до державного бюджету (встановлені Порядком ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна);

- розмір адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ст. 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»).

Прочитано 1213 разів