Досудове врегулювання спорів між підприємствами енергетики здійснює НКРЕКП

Затверджено Порядок врегулювання спорів, що виникають між суб'єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг Відповідна постанова НКРЕКП № 156 була прийнята 5 лютого 2019 року.

Відповідний Порядок буде застосований до спорів, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом та постачанням електроенергії, природного газу і не призначений для відносин, що виникають при споживанні суб'єктами господарювання енергії або комунальних послуг.

Важливий момент: НКРЕКП розглядатиме спори тільки за добровільною спільною заявою сторін. Таке врегулювання спору здійснюватиметься безоплатно. Водночас передбачено, що всі витрати, пов'язані з врегулюванням спору, сторони несуть самостійно.

НКРЕКП може залишити заяву без розгляду, якщо предмет спору не відноситься до її повноважень або із заявою звернулася тільки одна сторона. Крім того, заяву не приймуть, якщо за предметом спору вже подано позовну заяву до суду або спір розглядався (НКРЕКП або судом).

НКРЕКП має повідомити про прийняття або відмову у прийнятті заяви обидві сторони упродовж 10 робочих днів. Якщо причина відмови – помилки оформлення, сторона спору має право повторно звернутися до НКРЕКП після усунення недоліків.

Розглядатиме спір НКРЕКП протягом 2 місяців від дати реєстрації заяви. Водночас передбачено, що строк розгляду може бути продовжено.

У випадку необхідності з'ясування обставин, НКРЕКП може проводити попередні слухання (у формі наради). За їхніми результатами складається протокол та може бути укладена угода про врегулювання спору або підготовлений проект рішення НКРЕКП.

Розглянувши спір НКРЕКП може винести рішення про припинення розгляду спору, зобов'язання припинити порушення законодавства стороною спору або зобов'язання припинити порушення ліцензійних умов.

Зазначимо, рішення НКРЕКП за результатами досудового розгляду хоч і є обов'язковим до виконання сторонами, проте може бути оскарженим у судовому порядку.

Прочитано 777 разів