Президент: Вищий антикорупційний суд запрацює у 2019 році

Президент України Петро Порошенко заявив, що у 2019 році «точно запрацює» Вищий антикорупційний суд. Про це йдеться на сторінці його офіційного Інтернет-представництва.

Так, Вища кваліфікаційна комісія суддів вже оголосила переможців до цього суду.

«Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 39 переможців серед кандидатів до Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Серед 39 переможців – 22 судді,  13 адвокатів та четверо науковців», – повідомив Очільник держави.

Петро Порошенко зазначив, що це був безпрецедентний за відкритістю і прозорістю відбір, і конкурс, у якому Громадська рада міжнародних експертів заветувала 42 кандидата, тобто майже 40% із ста тринадцяти претендентів, які перед цим успішно склали тестування, на якому також був певний відсів.

«Як і обіцяв, Антикорупційний суд точно запрацює вже поточного року, він зосередиться на розгляді найбільш вагомих антикорупційних справ, які підпадають під юрисдикцію НАБУ», – підкреслив Петро Порошенко. 

Предметом розгляду саме цього суду стануть зловживання у різних сферах, в тому числі в оборонно-промисловій. 

Нагадаємо, 2 серпня минулого року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс у Вищий антикорупційний суд. Конкурс було оголошено на 37 посад Вищого антикорупційного суду і на 12 посад – до Апеляційної палати суду. Сам процес створення Антикорупційного суду отримав дуже потужну і широку підтримку міжнародних партнерів України.

Прочитано 570 разів