Діє новий порядок розрахунку кількості голосуючих акцій

З 20 липня цього року діє Порядок розрахунку кількості голосуючих акцій, що належать фізичній особі або юридичній особі згідно з фінансовими інструментами, передбаченими частиною десятою ст. 64-1 Закону «Про акціонерні товариства».

Цей порядок встановлює процедуру розрахунку кількості голосуючих акцій, які прямо або опосередковано належать фізичній особі або юридичній особі відповідно до фінансових інструментів:

- що на дату їх виконання надають своєму власнику право набути голосуючі акції товариства шляхом їх поставки;

- не зазначених вище, які мають подібну економічну природу з ними, але не передбачають поставки акцій товариства.

Вимоги цього Порядку поширюються винятково на голосуючі акції публічних акціонерних товариств.

Згідно з документом, розрахунок кількості акцій товариства здійснюється особою самостійно з дати набуття права власності на фінансові інструменти.

Розрахунок кількості голосуючих акцій товариства здійснюється шляхом множення кількості усіх фінансових інструментів на кількість голосуючих акцій кожного окремого товариства.

Крім того, під час розрахунку підсумкового пакета голосуючих акцій товариства до кількості акцій, що належать особі на правах власності, така кількість утворюється шляхом складання.

За результатами розрахунку підсумкового пакета акцій товариства особа, яка набуває або відчужує пакет голосуючих акцій товариства понад порогові значення, складає повідомлення про цей факт відповідно до Закону "Про акціонерні товариства".

Також визначено суб'єкт, який здійснює контроль за розрахунком кількості акцій та поданням повідомлення особою:  ці повноваження покладено на саму Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку.

Прочитано 758 разів