Мін’юст повністю відкрив єдиний реєстр бізнесу 

Міністерство юстиції видало наказ відкрити єдиний реєстр підприємців і компаній в повному обсязі. При цьому, персональні дані підприємців залишаються в безпеці.

Наказ видано на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» та з метою розширення переліку інформації, що підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, розпорядником якої є Міністерство юстиції України.

Тепер українці зможуть слідкувати в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань за рядом нових параметрів: номером реєстрації ФОП, підписантами, філіями.

Зазначимо, для відкритих даних в Україні вкрай важлива публікація номера реєстрації ФОП, адже цей параметр дозволяє об'єднувати всю інформацію про підприємців в Україні. Це дозволить зробити іншим державним органам новий крок у відкритті даних. Наприклад, ДПС зможе надати за номером реэстрацыъ інформацію про податкові борги та податковий статус, і при цьому зберегти персональні дані підприємців.

Згідно з наказом, частина інформації буде оновлюватися в реєстрі щодня, частина - раз в п'ять днів. Повний реєстр планується викладати в форматі відкритих даних один раз на тиждень.

Як зазначив засновник Опендатабот Олексій Іванкін, відтепер Україна має найбільш відкритий реєстр бізнесу в світі.

З повним переліком відомостей, які вносяться в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, відповідно до прийнятого наказу можна ознайомитись за посиланням.

Прочитано 626 разів