Приватних виконавців зобов’язали складати іспит кожні 5 років

Мін'юст врегулював питання поновлення приватними виконавцями своєї діяльності - набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 28.01.2020 № 297/5 «Про затвердження Порядку підвищення кваліфікації приватним виконавцем».

Згідно з пунктом 13 вказаного Порядку для проходження автоматизованого анонімного тестування приватний виконавець подає до Мін’юсту відповідну заяву. Мін’юст забезпечує проходження приватним виконавцем автоматизованого анонімного тестування протягом одного місяця з дня надходження його заяви.

Програмне забезпечення системи тестування розміщується на ресурсах адміністратора єдиних та державних реєстрів Мін’юсту.

Як і у випадку із ЗНО, тестування для приватних виконавців буде максимально незалежним з погляду локації та механізму його проведення.

Для того щоб успішно скласти іспит, приватному виконавцеві достатньо правильно виконати щонайменше 75 тестових завдань. Якщо результат тестування незадовільний, протягом наступних трьох місяців він може повторити спробу.

В Мін’юсті зазначили, що приватні виконавці мають постійно підвищувати кваліфікацію завдяки тренінгам, курсам та семінарам і складати іспит що 5 років.

Якщо ж приватний виконавець не складе тестування протягом 5 років чи повторно не пройде його після неуспішної спроби, за ч.3 ст.43 закону «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», Мін’юст видає наказ про припинення його діяльності. У разі якщо на день закінчення п’ятирічного строку з дня отримання посвідчення приватного виконавця діяльність приватного виконавця зупинено, приватний виконавець зобов’язаний протягом трьох місяців з дня закінчення строку, на який його діяльність зупинено, або усунення обставин, які стали підставою для зупинення діяльності приватного виконавця, подати заяву про проходження автоматизованого анонімного тестування. Якщо такої заяви не подано, діяльність приватного виконавця припиняється.

Прочитано 538 разів