Діє форма попередження про відповідальність за порушення трудового законодавства

Діє форма попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Відповідний наказ Мінекономіки від 19 травня 2020 року № 919 набрав чинності.

Що означає затвердження форми попередження? 

Ця форма має надаватися всім роботодавцям за результатами інспекційних відвідувань. 

Зазначимо, відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю (п. 16) за результатами інспекційного, крім акта та припису, інспектор з праці має ще заповнювати та надавати попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

До появи затвердженої форми попередження порядок оформлення результатів перевірок працював не повністю. Тому у роботодавців були підстави стверджувати, що штрафи за порушення трудового законодавства застосовувалися до них неправомірно.

Втім, надання попередження роботодавцю ще не означає, що він має сплатити штраф за результатами перевірки. Ця форма лише попереджає, що за виявлені в роботодавця порушення чинним законодавством передбачено певну відповідальність. 

Підставою для сплати фінансового штрафу (за ст. 265 КЗпП), як і раніше, є лише постанова уповноваженої посадової особи Держпраці, а для адмінштрафу (за ст. 41 КУпАП) - рішення суду за результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення. 

Як йшлося в пояснювальній записці до проекту Наказу №919  щодо затвердження форми, «наразі форма попередження не визначена, що унеможливує забезпечення реалізації ст. 265 КЗпП».

Тепер коли форму попередження затверджено, Держпраці зможе накладати штрафи за ст. 265 КЗпП, без ризику їх скасування через недотримання процедури оформлення перевірки.

Як виглядає попередження?

Сама форма попередження містить загальну інформацію та таблицю. В загальній частині міститиметься інформація про інспектора праці, який склав попередження, та про об’єкт відвідування. У таблиці буде зазначатися зміст виявленого порушення, посилання на норми законодавства (нормативні документи), які порушено, та норми законодавства, за якими застосовується відповідальність.

Як вручатимуть попередження?

Як передбачено процедурою, примірники попередження надаватимуть роботодавцям особисто під підпис або, за неможливості особистого вручення, - направлятимуть об'єктам відвідування рекомендованим листом із повідомленням про вручення.

Прочитано 1009 разів